Mijn werkwijze

Mijn werkwijze stem ik af op jouw persoonlijke situatie. Ik schep het vertrouwen waarin jij jouw verhaal kunt vertellen en ik daag je uit om op zoek te gaan naar de antwoorden. In dit hele proces sta ik naast je en volg ik je.

Hoe doe ik dat? Door goed te luisteren en verdiepende vragen te stellen maak ik je meer bewust van jouw situatie. Tijdens dit proces ontdek je nieuwe inzichten en daag ik je uit om keuzes te maken. Ik ondersteun je in het vinden van een strategie om jouw doelen te bereiken.

Kennismakingsgesprek

Ik start altijd met een kennismakingsgesprek van ongeveer 30 minuten. Daarin krijgen we een eerste indruk van elkaar. In dit gesprek vertel jij op welk thema je gecoacht wil worden. Vervolgens leg ik kort mijn werkwijze uit. En ik vertel iets over methodieken van waaruit ik werk.

Het belangrijkste in dit kennismakingsgesprek is of er een ‘klik’ is tussen jou en mij. En of we op basis van wederzijds vertrouwen een traject kunnen starten.

Ik daag je uit, om op zoek te gaan naar jouw antwoorden. In dit hele proces sta ik naast je en volg ik je.

Karin van Aalst

Coachtraject

Als we besloten hebben dat we een coachtraject gaan inzetten, maak ik een verslag van het kennismakingsgesprek. Dat vormt het uitgangspunt van het coachtraject.

Een traject omvat gemiddeld tussen de 5 en 7 sessies. De tussenliggende periode is ongeveer drie weken. Omdat reflectie een belangrijk onderdeel is van mijn coaching, vraag ik je om van ieder coachgesprek een reflectieverslag te schijven. Dit reflectieverslag lees ik vervolgens door voorzie ik van feedback. Ook kunnen aanvullende opdrachten onderdeel zijn van jouw traject. Altijd in overleg met jou.

Resultaat

Het uiteindelijke doel is dat jij antwoord krijgt op jouw eigen coachvragen. En dat je hiermee je eigen weg verder kunt vervolgen. Ik help jou om de regie te nemen over jouw eigen leven, zowel werk als privé.